Sve o trepavicama

5 najčešćih grešaka pri pripremi trepavica

Blog header Lash Prek Kit sve za trepavice

Dobar početak je pola posla! Ali primećujemo da to nije uvek tako očigledno. Zato smo naveli 5 najčešćih grešaka u pripremi za postavljanje nadogradnje trepavica.

1. Ne čistite (prirodne) trepavice pravilno

Zamolite svog klijenta da dođe na termin bez šminke. Tretman uvek počnite tako što ćete očistiti oči pomoću sredstva za uklanjanje šminke. Na ovaj način uklanjate sve masnoće, a eventualno i šminku (ostatke), sa trepavica klijenta. Ako to ne uradite, na trepavicama će ostati sloj, zbog čega će lepak biti manje sposoban da prijanja.

2. Ne koristite prajmer

Mi obožavamo ovaj proizvod i uvek ga koristimo za tretman nadogradnje trepavica. Prajmer osigurava da su prirodne trepavice odmašćene. To možete učiniti vrlo lako sa dve mikročetkice: jedna mikročetkica iznad trepavica i jedna ispod trepavica i prelazite jednu po jednu trepavicu. Nakon toga ne zaboravite da ponovo hidrirate trepavice nanošenjem sredstva za uklanjanje šminke. Ovo je najbolja i jedina tehnika za pripremu trepavica za novi set ili dopunu.

3. Nepravilna zaštita očiju, što dovodi do iritacije oka klijenta

Čest problem je da klijentu suze oči tokom tretmana, što može biti zato što su donje trepavice pogrešno zasticene. Kako možete obratiti pažnju na ovo? Zalepite kapke papirnom trakom i pitajte klijenta da li oseća da nešto smeta ili pecka? Često se desava da smeta spolja duž / u očnom kapku, pa možete pomeriti traku. Savet: prvo stavite pads ispod trepavica, koji omekšava kožu i stavite traku preko njega da pokrijete donje trepavice takozvana
sendvič tehnika.

4. Ne protresete lepak dovoljno dobro

Protresanje lepka je veoma važno, to znači da su svi aktivni sastojci lepka dobro izmešani kako bi lepak mogao optimalno da radi svoj posao. Mućkanje lepka se obavlja u proseku 60 sekundi. Ali je, Perfect Eyelash razvio Glue Shaker kako bi ovo olakšao. Uz njega, protresanje lepka traje u proseku 15 sekundi što je idealno!

5. Ne radite mapiranje trepavica

Ne zaboravite da mapirate! Dobro mapiranje je od suštinskog značaja za dobro formiranje i raspad pri postavljanju nadogradnje trepavica. Upotreba pads-a za regiju ispod očiju je idealna, i na njemu možete lepo da mapirate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *