Sve o trepavicama

Lepak

lepak sve za trepavice

Saveti i trikovi za lepljenje

Kako znati koji lepak treba odabrati? Postoje razne činjenice koje pomažu u izboru lepka. Na ovom blogu ćemo Vam reći sve o našim lepkovima. Takođe Vam dajemo savete i trikove za pravilno korišćenje lepka, tako da Vaši klijenti mogu duže uživati u svojim nadogradnjama.

Vlažnost

Pre nego što naši stilisti trepavica započnu sa tretmanom, prvo pogledaju higrometar. Higrometar meri vlažnost u prostoru i veoma je važno imati ga u salonu. Kada znate kolika je vlažnost u radnom okruženju, možete odabrati odgovarajući lepak za tretman nadogradnje trepavica. Svaki lepak ima svoje idealne uslove.

Pogledajte donji dijagram o svim našim lepkovima i odgovarajućim detaljima.
Napomena: Vlažnost nije isto što i temperatura sobe.

Često postavljana pitanja

  • Koji je rok trajanja lepka?

Neotvoreni lepak možete čuvati najviše 6 – 9 meseci. Nakon što se lepak otvori, možete ga koristiti 2 – 3 meseca.

  • Koliko dugo moram da protresem lepak pre upotrebe i da li ga moram osvežiti?

Pre nego što počnete da koristite lepak, morate ga mućkati 30 – 60 sekundi. Kap lepka morate menjati svakih pola sata. Kada su vlažnost i temperatura veći, morate češće osvežavati kapljicu lepka.

  • Koji je najbolji lepak?

Koji je najbolji lepak za Vas zavisi od vlažnosti u Vašem radnom okruženju. To možete saznati pomoću higrometra.

  • Kako da uštedim lepak?

Neophodno je držati lepak na zatvoren u kutiji na sobnoj temperaturi, jer je na taj način zaštićen od kiseonika i spoljnih uticaja.

  • Kako se moj lepak začepi?

Kada protresete lepak sa poklopcem, izliv lepka može da se začepi. To je takođe razlog zašto ostaci lepka budu i gore u zatvaraču. Da bismo to sprečili, skidamo poklopac i stavljamo komad aluminijuma na izliv lepka. Kada koristite lepak, morate kapati direktno sa vrha, a ne krivo da biste sprečili curenje i začepljenje. Nakon upotrebe, uvek očistite izliv lepka pre zatvaranja poklopca. Da biste odčepili lepak, koristiti crvenu iglu koja dolazi u pakovanju.

  • Kutija za lepak

Pravi način čuvanja lepka igra glavnu ulogu u roku trajanja.  Treba ga uvek čuvati u specijalnoj kutiji. Kesice Silica gela koje dolaze sa lepkom takođe treba staviti u kutiju. Kada je lepak u kutiji, zatvoren je i dolazi u najmanjoj mogućoj meri u kontaktu sa kiseonikom. Na taj način možete ga duže koristiti. Kutija za lepak sprečava da se brzo isuši ili da reaguje na promenu temperature, što mu takođe ne odgovara. Kutiju za lepak morate držati na tamnom mestu, ne ispred prozora ili na suncu.

  • Kako da se lepak brže osuši ?

Kako bismo omogućili da se lepak brže osuši, dizajnirali smo Speed Lash Accelerator, a nedavno u svom asortimanu imamo i Maximize Bond. Ova dva proizvoda garantuju da vreme sušenja lepka bude 0,5 sekundi. Pored toga, lepak će očvrsnuti u roku od 6 sati nakon tretmana, umesto 24 sata. Speed Lash Accelerator nanosite na mikročetkicu. Zatim obrišite mikročetkicom preko trake za nadogradnju trepavica koju ćete koristiti za izolaciju trepavica. Postupak ponoviti svakih 30 minuta. Maximize Bond je tečnost koju nežno/minimalno nanesete mikročetkicom na „ivice lepka“ nadogradnje trepavica. To možete učiniti odmah nakon stavljanja poslednje nadogradnje za trepavice i proces sušenja traje 5 minuta. Korišćenjem ovih proizvoda trepavice traju duže i ne dolazi do iritacije oka. Preporučujemo Vam da nakon tretmana koristite Nano Mister raspršivač, bočicu sa raspršivačem u kojoj je destilovana voda. Za prijatan miris dodajte dve ili tri kapi ružine vode. Sa Nano Mister-om prskate 10 sekundi preko svakog oka na rastojanju od približno 20 centimetara. Ovaj proizvod, takođe, osigurava da se lepak osuši u roku od 6 sati.

Vreme

Vreme igra važnu ulogu kada je u pitanju korišćenje lepka. Kada su temperature veće, vlaga odmah raste. Tada je važno lepak promućkati, a kapljicu lepka treba osvežavati i češće od 30 minuta. Da biste smanjili vlažnost u svom radnom okruženju, možete da ukljucite klima uređaj, ventilator ili uređaj za uklanjanje vlage. Da biste povećali vlažnost tokom hladnijih dana, možete postaviti tacne za vlagu na neki izvor toplote. Čim lepak postane sirupast više nije pogodan za rad.

Sa ovim savetima i trikovima želimo Vam puno sreće u salonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *