Sve o trepavicama

Sve što treba da znate o pinceti

artificial false eyelashes

 

Da li znate koju pincetu koristite za koju tehniku? Perfect Eyelash ima široku paletu pinceta najvišeg kvaliteta, za tehniku 1 na 1 i ruski volumen. Da bismo Vam pomogli, u daljem tekstu Vam dajemo savete i trikove o pincetama i tehnikama. 

Izolacija trepavica 

Pre nego da postavite nadogradnju trepavica, morate izolovati prirodnu trepavicu. Korišćenjem pincete za izolaciju možete izdvojiti jednu prirodnu trepavicu od ostalih. U našem asortimanu imamo Isoleer pincetu i ESD-12.To su pincete sa dugačkim šiljastim vrhom. Neki stilisti, posebno oni koji su navikli da rade ruski volumen, više vole da koriste zakrivljene šiljaste pincete. U tom slučaju preporucujemo pincetu C-type ili ST-17. Levoruki stilisti drže pincetu za izolaciju u desnoj ruci, a desnoruki obrnuto. To radite da bi sebi obezbedili precizno postavljanje nadogradnje na izolovanu prirodnu trepavicu.    

Često postavljana pitanja:

Како da pincetu održavam čistom? 

Očistite pincetu alkoholom nakon svakog tretmana, i tako sprečite da ostaci lepka ostanu na Vašoj pinceti. 

Koja pinceta je najbolja? 

Najbolja pinceta je ona koja Vam najviše odgovara. Postoji nekoliko faktora koji su važni, baš kao i odabir najboljeg lepka. Zavisi od toga kojom tehnikom radite i koja Vam je pinceta udobna u ruci. 

Koji je najbolji način čuvanja pincete? 

Mi preporučujemo neseser za čuvanje pincete, u njemu ih lako možete poneti sa sobom. Ili ih možete staviti na stalak za pincete. 

Kakav je kvalitet pincete? 

Perfect Eyelash pincete su napravljene od najkvalitetnijeg čelika, što ih čini jednostavnim za sterilizaciju i sve pincete su ručno testirane. 

1 na 1 tehnika 

Postižete prirodan izgled stavljajući jednu nadogradjenu trepavicu na jednu prirodnu trepavicu. Za ovu tehniku koristimo ST-10 pincetu. Ovo su najbolje pincete uz pomoć kojih ćete savladati tehniku nadogradnje i tek kada dobro izvežbate ovu tehniku možete preći na pincetu S-type. Obzirom da ima kratak ugao na kraju možete lakše postaviti nadogradnju u unutrašnje uglove oka. 

Ruski volumen – wiggle tehnika

Uz pomoć ruske tehnike nadogradnje trepavica postižete veći volumen stvarajući lepeze. Wiggle Tehnika je zgodna za manje lepeze (2d i 3d ) i preporučujemo pincetu S-type. Pogodna je i ST-17 jer ima duži vrh. Mogu se koristiti i pincete Z-type i L-type. 

Ruski volumen – slide tehnika 

Možete koristiti slide tehniku kako biste radili ruski volumen. U ovoj tehnici uzimate trepavice sa trake i odvojeno formirate lepezu, zgodno za veći broj trepavica 4d- 6d. Idealno kada želite da napravite lepu tanku osnovu i simetriju. Elite pinceta je izuzetno pogodna za ovu tehniku. Takođe možete koristiti i pincetu L-type, Z-type i Round pincetu. 

Ruski volumen – pinch tehnika

Idealna tehnika kad je mega volumen u pitanju. Pored velikog broja trepavica 8d-10d možete da stvarate simetrične lepeze sa uskom bazom. 

Držanje pincete

Da bi radili nadogradnju trepavica satima, vrlo je važno pravilno držanje tela. A ovo započinje držanjem pincete na pravi način. Sledeća uputstva će Vam ovo olakšati. 

  • Kažiprstom, srednjim i palcem vršite pritisak vrhovima prstiju.
  • Nežno se oslonite dlanovima na čelo klijenta, a ostatak ruke držite slobodnim. 
  • Ne držite pincetu previsoko kako biste minimalno opteretili ruke. 

Saveti i činjenice

Da li ste znali da pinceta uvek postaje jedinstvena? Pinceta će Vam uvek biti naklonjena. Ako kupite istu novu pincetu, ona neće odmah biti kao ona stara, potrebno je vreme da se prilagodi Vama. Uvek kupite dve iste pincete i rotirajte ih. Ako se jedna „pokvari“ uvek imate drugu. Nepisano je pravilo da kada pinceta padne uvek padne na vrh, što dovodi do toga da se vrh iskrivi i više se sa njom ne može raditi. Obavezno imajte rezervnu pincetu na raspolaganju. 

Pravi izbor i briga o pincetama, Vama olakšava rad same nadogradnje trepavica i štedi Vaše vreme i vreme Vašeg klijenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *