Sve o trepavicama

Sve što treba da znate o pinceti

artificial false eyelashes


Da li znate koju pincetu koristite za koju tehniku? Perfect Eyelash ima široku paletu pinceta najvišeg kvaliteta, za tehniku 1 na 1 i ruski volumen. Da bismo Vam pomogli, u daljem tekstu Vam dajemo savete i trikove o pincetama i tehnikama. 

Izolovanje trepavica 

Pre nego da postavite nadogradnju trepavica, morate izolovati prirodnu trepavicu. Korišćenjem pincete za izolaciju možete izolovati jednu prirodnu trepavicu, a druge trepavice raširiti. Za ovo, u našem asortimanu imamo Isoleer pincetu i ESD-12.To su pincete sa dugačkim šiljastim vrhom. Neki stilisti, posebno oni koji su navikli da rade ruski volumen, više vole da se zakrivljena pinceta širi. Tada se koristi pinceta C-type ili ST-17. Levoruki stilisti drže pincetu za izolaciju u desnoj ruci, a desnoruki obrnuto. To radite da bi sebi obezbedili precizno postavljanje nadogradnje na izolovanu prirodnu trepavicu.  

Često postavljana pitanja:

Како da pincetu održavam čistom? 

Očistite pincetu alkoholom nakon svakog tretmana, i tako sprečite da ostaci lepka ostanu na Vašoj pinceti. 

Koja je pinceta najbolja? 

Najbolja pinceta je ona koja Vam najviše odgovara. Postoji nekoliko faktora koji su važni, baš kao i odabir najboljeg lepka. Zavisi od toga koju tehniku koristite i koja Vam je pinceta udobna u ruci. 

Koji je najbolji način čuvanja pincete? 

Mi preporučujemo neseser za čuvanje pincete, sa njim ih lako možete poneti sa sobom. Ili ih možete staviti na postolje za pincete. 

Kakav je kvalitet pincete? 

Perfect Eyelash pincete su napravljene od najkvalitetnijeg čelika, što ih čini jednostavnim za sterilizaciju i sve pincete su ručno testirane. 

1 na 1 tehnika 

Postižete prirodan izgled stavljajući jednu nadogradnju trepavica na jednu prirodnu trepavicu. Za ovu tehniku koristimo ST-10 pincetu. Ovo su najbolje pincete uz pomoć kojih ćete savladati tehniku nadogradnje, i tek kada dobro izvežbate ovu tehniku možete preći na pincetu S-type. Obzirom da ima kratak ugao na kraju možete lakše postaviti nadogradnju u unutrašnje uglove oka. 

Ruski volumen – tehnika pomeranja

Uz pomoć ruske tehnike nadogradnje postižete veći volumen stvarajući lepeze, višestrukim dodacima trepavica na jednu prirodnu trepavicu. Tehnika pomeranja znači da pincetu umetnete u traku za trepavice, povučete nastavke za trepavice napred i kontrolisano se pomerate s leva na desno laganim stiskanjem pincete. Zatim podignete lepezu i postavite na prirodnu trepavicu. Za tehniku pomeranja je najbolje koristiti pincetu S-type. Pogodna je i ST-17 jer ima duži vrh. Mogu se koristiti i pincete Z-type i L-type. 

Ruski volumen – tehnika klizanja 

Možete koristiti tehniku klizanja kako biste radili ruski volumen. U ovoj tehnici uzimate trepavice za nadogradnju i stavite ih na drugo mesto na traci. Zatim gurnete/razdvojite nastavke trepavica pincetom. Ovu tehniku je idealno koristiti kada želite da napravite lepu tanku osnovu i simetriju. Elite pinceta je izuzetno pogodna za ovu tehniku. Takođe možete koristiti i pincetu L-type, Z-type i okruglu pincetu. 

Držanje pincete

Da bi radili nadogradnju trepavica satima, vrlo je važno pravilno držanje tela. A ovo započinje držanjem pincete na pravu način. Sledeća uputstva će Vam ovo olakšati. 

  • Kažiprstom, srednjim i palcem vršite pritisak vrhovima prstiju. 
  • Nežno se oslonite dlanovima na čelo klijenta, a ostatak ruke držite slobodnim. 
  • Ne držite pincetu previsoko kako biste minimalno opteretili ruke. 

Saveti i činjenice

Da li ste znali da pinceta uvek postaje jedinstvena? Pinceta će Vam uvek biti naklonjena. Ako kupite istu novu pincetu, ona se neće odmah biti kao ona stara, potrebno je vreme da se prilagodi Vama. Uvek kupite dve iste pincete i rotirajte ih. Ako se jedna „pokvari“ uvek imate drugu. Nepisano je pravilo da kada pinceta padne uvek padne na vrh, što dovodi do toga da se vrh iskrivi i više se sa njom ne može raditi. Obavezno imajte rezervnu pincetu na raspolaganju. 

Brinite lepo o njima kako bi svojim klijentima pružali lepe nadogradnje trepavica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.